ZOMERBAR
Vama Veche, dat is uiteraard synoniem voor samen een glas drinken op het gezelligste zomerterras van Brugge en verre omstreken. Een goeie pint, een lekker wijntje, een worldshake of een heerlijke koffie van Koek & Zopie, … omdat het kan! Dit jaar denken we ook aan het milieu en werken met herbruikbare bekers. Je betaalt een waarborg voor je beker (1 bon) en kan deze terugkrijgen aan de inruilstand “BEKERS”. Ook terug op de afspraak: de Vama Veche cocktailbar, en dit keer is het een heuse cocktailcontainer! Geniet van een frisse, zomerse cocktail, ter plaatse geshaket! Ook dit jaar is onze bar elke dag open van 14u tot 1u.

! Opgelet: drankbonnen kopen kan tot 0u30!

NIEUW INRUILSYSTEEM

1 BEKER = 1 BON extra aan de bar

1 BEKER terugbrengen = 1 BON of 1 euro cash aan de inruilstand bij de cocktailbar

VILLA BOTA LIVE RADIO

Elke dag zet Villa Bota twee 'dakdraaiers' in de radiobooth bovenop Villa Bota. Hun sets die ze tussen 14u en 18u draaien zijn niet enkel te horen op Vama Veche, maar ook op 106.4FM (Brugge) en 107.9FM (Torhout).

Elke avond is er tussen 18u en 20u Villa Veche, een live radioshow over het festival, te beluisten op FM én via www.villabota.be!

Zin om zelf radio te maken? Check dan zeker eens de Villa Bota-site, want enthousiaste radiobeloften zijn er steeds welkom!

KINDERPRET

MALLEMOLEN

Op de ronddraaiende beestenboel van DE VAN HUT kan je kroost zich naar hartenlust uitleven. De Mallemolen gaat open om 14u en sluit elke avond om 20u.

KUNSTWORKSHOPS ‘HET WITTE DOEK’

Ga mee met de houten jeep van Het Witte Doek op kunstsafari! Elke namiddag van 15u tot 17u kunnen kinderen vanaf 6 jaar (onder de 6 met begeleiding) kunstwerkjes maken onder professionele begeleiding. In de jungle bevindt zich een expokast waarin de werkjes de hele avond kunnen tentoongesteld worden voor het Vama Veche-publiek.

VIDEOCREW ‘VIDIOTS’

PABLO PALMERA

De videocrew palmt het Astridpark – en het kunstzinnige hart van de bezoekers - in met hun Zuiderse, semi-botanische vriend en tevens video-installatie. Pablo is elke avond vanaf 21u doorlopend actief.

INTER/ACT (Villa Bota)

INTER/ACT is een installatie gemaakt voor de dansvoorstelling ‘Tinkling I’ van Talitha De Decker. In die voorstelling fungeert de installatie als derde danser en projecteert het een 3D lijnenspel waarmee de dansers al dan niet in interactie gaan. Deze wordt ingezet als autonome lichtinstallatie of ‘visual background’, en vormt dit jaar de droomdecoratie in Villa Bota waarop de Vidiots loos gaan voor een spetterende lichtshow tijdens de optredens.

LIQUID WALL

The Liquid Wall is een verplaatsbaar paviljoen waarbij ontmoeting en co-creatie centraal staat. Het is een platform voor het uitwisselen van ideeën. The Liquid Wall is ontworpen door de jonge Brugse architect Jason Slabbynck in het kader van de Triënnale Brugge. Elke dag maakt een jonge Brugse kunstenaar die zijn atelier heeft in De Tank (www.detank.be) een nieuwe tekening op de Liquid Wall met krijt of stift. Vanaf 18u kan het publiek hier op verder werken.

FABLAB – de Automatische Tuin

De Automatische Tuin is een project van het Fablab van Het Entrepot. Verschillende sensoren meten de vochtigheid van de aarde en sturen vervolgens andere sensoren aan om water toe te voegen. De tuin is voorzien van kruiden door Herbas, die meteen ook worden gebruikt door Tim en Eva in de Vama Veche-tapasbar.