MUZIEK

18u / Villa Bota: CATBUG

Catbug is het alias van Paulien Rondou. Ze beschrijft haar eigen muziek als ‘singer-songwriter maar dan leuk.' Ze vult haar dagen met figuurtjes knutselen uit brooddeeg, tekenen op post-its, of nootjes rapen. Haar muziek gaat over sluipen door de velden en dromen in dierenland. Ze laat zich inspireren door o.a. Sam Amidon, Joanna Newsom en Jesca Hoop. Catbug won vorig jaar De Zes, het muziekconcours van Trix.

18u30 / Park: YUSUF

De band rond Leuvenaar Jonas Steurs begeeft zich op het kruispunt tussen het elektronische en het akoestische. Een interessante, minimalistische mengelmoes met een laag melancholie die recht door het hart gaat. Doet denken aan The Acid, Burial en The XX. Zowel dansen als een traantje wegpinken is toegelaten.

19u / Villa Bota: NAGLØED

NAGLØED is een jong trio dat invloeden uit jazz, pop en film samenbrengt in een sfeervolle mix van gitaar, keys, drums en elektronica. Tijdens live sessions neemt de band de luisteraar mee in hun imaginaire, intrigerende wereld van open composities, echoënde soundscapes, percussieve ritmes en filmische klanken. Als muzikanten herdefiniëren zij de ideale mix van jazz, pop en elektronica op een organische en verstillende manier.

20u / Park: SURMA (PT)

Deze jonge muzikante is hét aanstormend talent in eigen land Portugal. Surma brengt een mengeling van elektronische klanken die schipperen tussen jazz en ambient. Haar debuutplaat ‘Antwerpen’ kwam uit in oktober en stillaan begint ze ook Europa te veroveren met haar intieme klanktapijten. Surma speelt voor het eerst buiten Portugal op een zomerfestival… Heerlijke primeur voor Vama Veche!

21u / Villa Bota: SCHNTZL

Het Brugse duo Hendrik Lasure en Casper Van De Velde is één van de nieuwe vaandeldragers van de spraakmakende ‘new wave of Belgian Jazz’. Sinds de release van hun titelloze debuut eind 2016 speelde de band een indrukwekkend aantal concerten, sierde het o.a. het podium van Gent Jazz Festival en verzorgden ze het voorprogramma van BadBadNotGood in het Amsterdamse Paradiso. Hun gloednieuwe EP ‘paper, wind’ is een ontroerende verzameling van melancholische momentopnames, die flirten met minimalisme en subtiele elektro. Voor de liefhebbers van Nils Frahm en zijn Erased Tapes-familie.

22u / Park: SYLVIE KREUSCH

Anderhalf jaar na het einde van Soldier’s Heart is enigmatische frontvrouw Sylvie Kreusch na een drukke Warhaus-periode klaar om haar eigen project te onthullen. Het eerste solowerk van de innemende Antwerpse combineert haar mysterieuze stem met slimme popliedjes die exotisch, verrassend en futuristisch klinken. Denk voodoovibes en ongecensureerde seksualiteit. Laat er geen twijfel over bestaan: Sylvie is terug om haar plek op de troon van de Belgische popmuziek te claimen.

KIOSKTHEATER 23u

KIMBERLY & CLARK – Manon De Baecke & Flor Van Severen

‘Wij allen hebben verborgen tuinen en aanplantingen in ons.’ Friedrich Nietzsche.

Manon De Baecke (°1996), een transparant loofbos, schrijft maakt speelt vraagt. Zij zorgt d.m.v. afgevallen bladeren voor planktongroei in de zee. Ze wil een hond. Haar bos is wild maar kalm. Soms. Verder is ze bezig met kinderen en kunsteducatie. Flor Van Severen (°1994), een donkere oceaan, speelt denkt vraagt. Hij heeft een hond. Hij geeft zuurstof en water aan het loofbos. Zijn oceaan is moeilijk maar zacht. Verder is hij acteur, beeldhouwer, schilder en tekenaar.

Platendraaier: Dateless Daze

Villa Bota Radio

14u – 16u: Nocturnal Machine

16u – 18u: Splinter