18u30 / Park: LOW HILL

Meet Laurens Vanhulle: zanger, songsmid, klankkunstenaar en producer. Heeft iets met stille waters en diepe gronden. Brengt een fijne mix van klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment, waarbij melancholie steeds aan de oppervlakte zweeft. Zijn songs komen opdoemen uit een mist van soundscapes, maar blijven op een gitaar met drie snaren evengoed aanwezig.

19u / Villa Bota: JACOBIN

Jacobin is het nieuwe solo-project van Jasper Segers. Als die naam geen belletje doet rinkelen, zijn hier enkele referenties waar je Jasper misschien van kent: hij maakte deel uit van de band Soldier’s Heart en is nog steeds producer voor lohaus, SeizoensKlanken, Schaduwland en nog veel meer opwindende Belgische bands. Met Jacobin gaat hij solo en doet wat hij wil. Zijn eerste nummer 'One' is daar een perfect voorbeeld van: hij toont zijn talent in 10 minuten met veel variatie van krokante elektronica.

20u / Park: LOHAUS

Lohaus is een Antwerpse urban popband die luxueuze melancholie combineert met bitterzoete gevoelens. Op hun debuut-EP ‘PROLOGUE’ flirt lohaus met de warmte van dromerige synths en de gebroken dansbaarheid van zwoele grooves. De voorbije jaren speelde de band o.a. op Sziget Festival en tourden ze doorheen Europa als support van Balthazar. Dit viertal laat zich inspireren door bands zoals Homeshake, Jungle, Badbadnotgood, Mount Kimbie, James Blake, Alexandria Savior en Childisch Gambino.

21u / Villa Bota: LAWRENCE LE DOUX

Met kleine elektronische accenten weet Lawrence Le Doux keer op keer z'n publiek in te pakken en in trance te brengen. Met zijn atmosferische ritmes, riffs en wederkerende mantra's zal dat op Vama Veche evenmin een probleem vormen. Dat zal onder meer gebeuren met werk vanop ‘HOST’, zijn tweede album dat hij dit jaar releaste via VLEK Records.

22u / Park: FÙGÙ MANGO

De rijke sound van het Brusselse Fùgù Mango omarmt verschillende genres. ‘We houden evenveel van Danyèl Waro als van The Knife, Peter Gabriel of Glass Animals’, getuigt zanger Vincent. De band combineert hun liefde voor dance en pop met een Afrikaanse invloed en creëert op die manier een vernieuwend en sensationeel geluid.

Kiosktheater 23u

Hartstuk - Maxime Dreesen en Tim Helderman

Een vrije bewerking van Heiner Müllers absurde Hartstuk (1981), waarin Maxime en Tim de belichaming zijn geworden van hun repertoirestuk. ‘Hartstuk laat twee zeer verschillende mannen zien; de een vol controle en ingehouden agressie, de ander vol overgave, dichterlijk naïef en aanhankelijk.’

Platendraaier: Alien Observer

Villa Bota Radio

14u – 16u: Parelduiker

16u – 18u: Tijd Lozen