18u / Villa Bota: VAAL

Vaal is Timo Bonneure, Arjen Verswijvelt en Jelle Wulleman. Het Belgische trio, dat ontstond uit de noise en postpunk acts Maze en Movoco, creëert een elektronisch-gebaseerde broeierige, grimmige en bevreemdende sfeer die doet denken aan cold wave, krautrock en ambient.

18u30 / Park: TEEN CREEPS

Teen Creeps is een Gents indierocktrio met leden van Hypochristmutreefuzz en Sophia in de rangen. Op hun debuutalbum ‘Birthmarks’ brengt de band fuzzy gitaren, stevige drums en melancholische zang samen in één energieke mix. Een debuut dat knipoogt naar de jaren ‘90 en haar helden, maar met beide voeten in het heden staat.

19u / Villa Bota: FORNET

Postpunk met een tegendraadse twist. Fornet flirt met krautinvloeden, etaleert gloeiende grooves en deinst niet terug voor messcherpe gitaren. Nu eens surfend op onverstoorbare rechttoe-rechtaanritmes, dan weer dobberend via ongeregelde  omwegen.

20u / Park: BRNS

Deze Brusselse formatie brengt een experimentele mengeling van indierock en -pop, zwevend tussen hallucinerende koorzangen, spinnende melodica’s, sinistere xylofoons en duistere orgels. Terwijl het gezang van Timothée Philippe nog doet denken aan zijn debuut bij het kortstondige WU LYF, en de drums graag afdwalen naar de dansbare regionen van Foals, versierde de band hun muziek al snel met dissonantiesprojecties van lawaai en ritmische subtiliteiten van jazz of freejazz.

21u / Villa Bota: SUNFLOWER

Sunflower omschrijft zichzelf als een band die postpunk speelt met dreampop invloeden. Met die licht verteerbare melancholische postpunk gecombineerd met springerige dreampop gitaarrifjes - dat op zijn beurt in schril contrast staat met zware zang – slaagt deze beloftevolle Brugse formatie er toch in om een goede balans te bewaren, die u ongetwijfeld aangenaam zal verrassen.

22u / Park: RUMOURS

Rumours speelt naar eigen zeggen shaman-hop en is het project van zangeres Hannah Vandenbussche (The Spectors) dat al snel uitgroeide tot een vierkoppige full-band met leden van Brutus, Monami, Birds en Astronaut. Verwacht je aan een volledig unieke, obscure en op samples gebaseerde sound en een beklijvende live-set die je allesbehalve onberoerd zal laten. Voor fans van Björk, Andy Stott, Abra, ...

Kiosktheater 23u

Solo met zebra’s – Simon Van Schuylenbergh

‘Solo met zebra’s’ is een langdurig solotraject van Simon Van Schuylenbergh waarin hij verschillende solo’s danst vergezeld door een zelfgemaakt stel zebra’s uit papier marché en plaaster. Naast het moment dat hij deelt met de zebra’s op het theater denkt Simon ook na over het van en naar voorstellingen gaan. Zo verhuist hij de zebra’s soms met de trein, of moet hij tijdens een afbouw samen met een zebra schuilen in een bushokje omdat de sculpturen niet tegen de regen kunnen. Deze toewijding en concentratie op langere termijn is op zich een statement in snelle en efficiënte tijden.

Platendraaier: it.takes.two & Mr. Falafel

Villa Bota Radio

14u – 16u: Take A Break

16u – 18u: Mondaze